Att hitta tid att träna

Nu när sommarledigheten har övergått i en period av uppvaknande inför vad jobb och familj innebär i en hektisk höst, har följande fråga ställts till mig. – Men hur kan man hitta tid att träna när allt är så hektiskt?

Det finns några problem med den frågan. Det första problemet är antagandet att träning är något som inte är en normalt förekommande aktivitet i en vanlig vardag. Det andra problemet är inställningen att det där hektiska är något som man som individ inte har någon styrning över.

Jag tror att det enda sättet att klara av att få en hälsosam vardag är att säkerställa att träning är en lika vanlig aktivitet som att att borsta tänderna. Alltså något som görs dagligen. Träning är inte något annat eller besvärligt som skall passas in i vardagen. Istället är det något naturligt som kanske tyvärr har fått stryka på foten då andra aspekter av ett modernt liv (sitta på häcken, framför TV och Ipad) har fått ta över.

Så länge som vi spenderar fler timmar stillasittandes med TV/Netflix och Ipad jämfört mot hur mycket tid som läggs dagligen på träning, så finns det utrymme att omfördela dessa timmar.

Men att hitta tid är nog inte ett egentligt tidsmässigt problem utan i grund och botten en fråga om motivation.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s