Perfekt för rullskidor i Onsala

Det tåls att säga flera gånger och året runt. Onsala är perfekt för rullskidåkning. Det är I princip 100% frostfritt även i smällkalla vintern. Cykelbanorna ä breda och upplysta. Småvägarna har fin asfalt och plöjer böljande genom landskapet. På lite olika platser finns kiosker, gym (Actimera i Vallda, Nordicwellness i Gottskär och Stabilisera i Mariedal) och mataffärer som erbjuder perfekta stopp för toabesök och vätske/energipåfyllning.

Har du oturen att inte bo på Onsalahalvön så misströsta inte. Ta tåget till Kungsbacka station och knäpp på dig rullskidorna. Strax är du uppe över krönet efter motorvägen och kan njuta av vacker rullskidåkning i ett fantastiskt odlingslandskap.

Våga dig ut mot Lerkil och ta en fika i hamnen eller varför inte staka ner till Gottskär för lite härlig kulglass. Tyvärr förutsätter båda dessa härligheter att det är sommartider.

Men i höstrusket går det att söka skydd på Circle K i Mariedal för lite kaffe och bulle. På samma bensinmack men senare ute vid motorvägen är det också ofta läge för lite intag av kolhydrater.

Onsalahalvön har otroligt mycket att erbjuda för de som åker rullskidor. Det är bara att bege sig ut.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s