Semesterträning i Grekiska övärlden

Årets långsemester är förlagd till Grekiska övärlden. Tillsammans med familjen Thyren har vi tre veckor med härliga förutsättningar till omfattande löpträning och öppet vatten simning.

Första ön blev Santorini där vi landade svintidig efter en händelsefattig nattflygning från Arlanda. Vårt boende i Perisa innebar att löpningen blev av längs strandpromenad och smala vägar med trafik. I det stora hela bjuder Perisa på tråkig löpning. Simningen längs den vidsträckta stranden är okej men verkligen inget att uppleva rent visuellt.

Andra ön är Folegandros där vi spenderade 5 dagar. Ön bjuder på fin simning i badvik men också lite tuffare simning vid utflykter utanför badviken. Har samlade vi alla varje dag ihop en hel del distans med bra simning. Löpningen kännetecknades av påträngande värme som inte direkt blev mindre krävande i det kuperade landskapet. Det blev både ren asfaltslöpning över ön och svårsprungen terränglöpning över vassa stenar. Folegandros är en mycket bra ö för att få ut mycket löpning och fin simning. Boende kan lösas på http://www.aegean-star.gr +302106136560 info@aegean-star.gr

En tredje ö blev Sifnos som bjöd på fantastisk löpning i form av en runda som fick namnet Sifnos 21k Halfmarathon. Rundan var på 17k uppförsbacke och 4 km nedför. Jag och Henrik sprang den tillsammans och knäcktes nästan av dess oändliga uppförslut. Men några dagar senare sprang jag den själv och med minnena från första rundan så blev detta andra varv mycket mer lättsprunget.

Fjärde ön blev Santorini där det blev både platt löpning längs med strandpromenaden 5-6km och en längre tur där Henrik och jag sprang till huvudstaden tur och retur. En lite sväng på sådär 24 km med ganska feta motlut.

Semester i Grekiska övärlden kan sammanfattas som mycket härlig i form av fin löpning och massor av simning.

Jonas_Hnerik_Grekland.jpg

Leave a comment